Здравейте колеги ! До днес на обяд всичко си беше ок, колата си вървеше, но сега вечерта като я запалих и усетих че скоростите влизат много трудно.След като я покарах 200-300 м. започна да мирише вътре в купето като на изгоряло. Спрях веднага, слязох да видя но дим нямаше от никъде. След 1-2 мин. като я запалих, при натискане на съединителя има вибрации в началото и скоростите почти не влизаха, а като тръгнех да включа на която и да е скорост имаше леко бучене(виене).Тъй като бях по средата на пътя и трябваше да я прибера я запалих, вкарах на 3та (трудно) и тръгнах. Пак миришеше леко, но някак си стигнах до нас на 3та. След като паркирах я оставих за 5мин. и след палене пак имаше вибрации. Според вас тези симптоми за съединителя ли са или скоростите. Благодаря предварително ! Колата е Alfa Romeo GT 1.9 jtd.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем със скорости или съединител
Collapse
X
-
Коя година е колата? Скоро приятел имаше същия проблем. 1,9 JTD 2002г съединител валео - комплект на 20 000км оказа се счупено ухо на аксиалния лагер. ТА без отваряне поне на съединителя няма да се разминеш. Извод - не си купувайте валео.
Comment
-
2004 Ноември е колата, но до сега не съм сменял или пипал нищо свързано със съединителя или скорости. Просто като се качих и запалих започнаха да влизат трудно скоростите и след около 300-400 м. замириса като на изгоряло и след това педала започна да трепти леко при натискане. Най-лошото е че се случи точно в началото на уикенда и до Понеделник или Вторник няма кой да ми обърне вниманиеGT
Comment
-
Извод - не си купувайте валeo
Колега аз освен Валео друго не бих си сложил,не е само името по-важно е как ти го монтират този лагер но тоава е друга тема на разговор?
По-въпроса,+ отмен за съединител.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
-
Първоначално публикувано от chaveto86 Покажи съобщениеЗдравейте колеги ! До днес на обяд всичко си беше ок, колата си вървеше, но сега вечерта като я запалих и усетих че скоростите влизат много трудно.След като я покарах 200-300 м. започна да мирише вътре в купето като на изгоряло. Спрях веднага, слязох да видя но дим нямаше от никъде. След 1-2 мин. като я запалих, при натискане на съединителя има вибрации в началото и скоростите почти не влизаха, а като тръгнех да включа на която и да е скорост имаше леко бучене(виене).Тъй като бях по средата на пътя и трябваше да я прибера я запалих, вкарах на 3та (трудно) и тръгнах. Пак миришеше леко, но някак си стигнах до нас на 3та. След като паркирах я оставих за 5мин. и след палене пак имаше вибрации. Според вас тези симптоми за съединителя ли са или скоростите. Благодаря предварително ! Колата е Alfa Romeo GT 1.9 jtd.
Comment
-
Първоначално публикувано от georgi_pg Покажи съобщениеКолега, беше ли твърд педала на съединителя преди това?Просто се чуда, как така от нищото се появи този проблем, като до преди няколко часа нямаше никакви такива.
GT
Comment
-
Вчера ми донесоха такъв лагер без ухо да им го търся - само лагер няма никъде. Беше за 147 1,9 - най-вероятно същия. Тоя лагер със счупено ухо почва да става клише.Извод - трябва да се обръща специално внимание при монтаж на движението на лагера по оста - смазка!
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
Comment